Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Film voor 'Spion van Oranje'

Shownieuws

De actiekomedie 'Spion van Oranje' heeft een Gouden Film in de wacht gesleept. Binnen twee weken bezochten meer dan honderdduizend bezoekers de film.

De actiekomedie 'Spion van Oranje' heeft een Gouden Film in de wacht gesleept. Binnen twee weken trok de film van regisseur Tim Oliehoek meer dan honderdduizend bezoekers naar de bioscoop, laat producent A-Film weten. "Het is een waanzinnig cadeau dat het publiek zo massaal naar de film gaat", jubelt Oliehoek over het succes van de film.

In 'Spion van Oranje' wordt Nederland bedreigd door een gestoorde terrorist, gespeeld door Paul de Leeuw. Alleen de homoseksuele couturier François van Vliet, die ook wordt gespeeld door De Leeuw, kan redding bieden door als geheim agent aan te treden. Hij blijkt de identieke tweelingbroer te zijn van de terrorist.

Naast Paul de Leeuw spelen onder anderen Jennifer Hoffman, Najib Amhali en Nelly Frijda in de speelfilm. Gerard Joling en Patty Brard hebben een klein rolletje. Het scenario werd geschreven door Tijs van Marle.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen