Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eventuele Oscar Heath Ledger gaat naar dochter

Shownieuws

Indien Heather Ledger zondag postuum wordt onderscheiden met een Oscar, dan gaat het beeldje naar zijn 3-jarige dochter Matilda. De acteur overleed vorig jaar.

(Novum/AP) - Mocht Heather Ledger zondag postuum worden onderscheiden met een Oscar, dan gaat het beeldje naar zijn 3-jarige dochtertje Matilda. Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de filmprijzen jaarlijks uitreikt, woensdag bekendgemaakt. De overleden acteur is genomineerd in de categorie beste mannelijke bijrol voor zijn vertolking van The Joker in 'The Dark Knight'.

Volgens de regels gaat een Oscar naar de getrouwde partner van de winnaar als deze is overleden. Als de winnende acteur of actrice niet getrouwd is, is het beeldje bestemd voor zijn of haar oudste kind. Ledger en de moeder van Matilda, Michelle Williams, zijn nooit getrouwd geweest en waren op het moment van zijn dood niet meer samen.

Het feit dat Matilda pas 3 jaar is, zorgde echter voor een probleem. Omdat ze zo jong is, kan het meisje nog geen handtekening zetten onder het contract dat alle winnaars moeten tekenen. Ze verklaren hierin hun beeldje niet te zullen verkopen. Moeder Williams tekent bij winst daarom het contract uit naam van haar dochter en neemt het beeldje mee naar huis. Als Matilda 18 wordt, wordt ze de officiële bezitter van het beeldje.

Ledger werd vorige maand al postuum onderscheiden met een Golden Globe voor zijn rol in 'The Dark Knight'. Dit beeldje werd uitgereikt aan Christopher Nolan, de regisseur van de film, die hem vervolgens door heeft gegeven aan Matilda. Bij de Oscars bestaat de concurrentie van Ledger uit Robert Downey Jr. ('Tropic thunder'), Josh Brolin ('Milk'), Philip Seymour Hoffman ('Doubt') en Michael Shannon ('Revolutionary road').

[Novum]

Gerelateerde Artikelen