Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan bij filmfestival Hongkong

Shownieuws

Jackie Chan is zondag teruggekeerd naar zijn thuisstad Hongkong. Daar hielp de actieheld bij de aftrap van het Hongkong international film festival.

(Novum/AP) - Jackie Chan is zondag teruggekeerd naar zijn thuisstad Hongkong. Daar hielp de actieheld bij de aftrap van het jaarlijkse Hongkong International Film Festival. Het festival krijgt in Azië steeds meer concurrentie.

De 54-jarige ster bezocht bij de opening de wereldpremière van zijn nieuwe Chinees gesproken thriller 'Shinjuku incident'. De productie, die 25 miljoen dollar kostte, heeft volgens Chan de 'vechtersmentaliteit en filmstijl' van Hongkong. In de film speelt Chan een Chinese tractorreparateur die zich naar Tokio laat smokkelen om zijn vriendin te zoeken. Hij raakt echter verzeild bij de Japanse maffia en wordt daar een huurmoordenaar. Waar Chan in actiecomedies als 'Rush hour' nog een doorsnee good guy speelde, betaalt hij in deze film voor seks en is hij ook niet vies van moorden.

De locale producties van Hongkong worden steeds meer overschaduwd door blockbusters uit China. Het is volgens regisseur Ann Huj moeilijker om lokale verhalen te vertellen omdat de markt van Hongkong te klein is. Huj regisseerde 'Night and Fog', de andere opener van het 33e filmfestival.

Volgens Chan is het niet eerlijk om het filmfestival van Hongkong met andere festivals te vergelijken, simpelweg omdat Hongkong te klein is. "In Cannes kunnen ze een heel strand afzetten voor het festival. In Berlijn werd een grote weg afgesloten."

De organisatie hoopte dat ook westerse acteurs over het rode tapijt zouden gaan. Maar Oscarwinnaar William Hurt en actieheld Jean-Claude van Damme misten de openingsceremonie doordat hun vlucht vertraagd was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen