Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pierce Brosnan verfilmt leven oorlogsfotograaf Capa

Shownieuws

Pierce Brosnan wil het leven van de Hongaarse oorlogsfotograaf Robert Capa verfilmen. De productiemaatschappij van de acteur is bezig met een script.

Pierce Brosnan wil het leven van de Hongaarse oorlogsfotograaf Robert Capa verfilmen. De productiemaatschappij van de voormalige James Bond-vertolker is bezig met een script over de journalist. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Hollywood Reporter.

Paul McGuigan, bekend van de thriller 'Push' en de komedie 'Lucky number Slevin', is aangetrokken voor de regie. Of Brosnan zelf Capa gaat spelen is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn.

Robert Capa overleed in 1954 op 40-jarige leeftijd nadat hij op een landmijn stapte tijdens de Indochina-oorlog in het huidige Vietnam. Hij vergaarde de meeste bekendheid met zijn foto's van D-Day. Hij was een van de weinige fotografen die aanwezig waren bij de landing van de geallieerden in Normandië op 6 juni 1944.

Irish DreamTime, het bedrijf van Brosnan, produceerde eerder onder meer 'The Thomas Crown affair' (1999) en 'The matador' (2005).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen