Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse realityster Jade Goody overleden

Shownieuws

Jade Goody is overleden. De Britse realityster bezweek zondagochtend op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze overleed thuis in het Britse Essex.

Jade Goody is overleden. De Britse realityster bezweek zondag om 03.14 uur op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze overleed thuis in het Britse Essex omringd door haar man Jack Tweed en haar moeder Jackiey Budden. Dat meldt BBC News zondagochtend.

Goody werd in Groot-Brittannië bekend door haar deelname aan de derde editie van Big Brother in dat land. Ze werd afgemaakt in de Britse pers, onder meer wegens haar gebrek aan algemene kennis en haar overmatige alcoholgebruik. Desondanks werd ze populair bij de kijkers en overleefde ze meerdere stemrondes. Uiteindelijk eindigde ze als vierde bij het programma.

Na haar vertrek uit het Big Brother-huis maakte Goody dankbaar gebruik van haar verworven bekendheid. Ze werd onder meer columniste voor het tijdschrift Now, kreeg haar eigen realityserie, lanceerde haar eigen parfum en bracht in mei 2006 haar memoires uit, 'Jade: my autobiography'.

In 2007 deed Goody samen met haar moeder Jackiey Budden en haar vriend Jack Tweed mee aan Celebrity Big Brother. Ze raakte in opspraak nadat ze meermaals medekandidate Shilpa Shetty, een Indiase actrice, had beledigd. Haar racistische uitlatingen zorgden er uiteindelijk voor dat ze werd weggestemd.

Om de verhalen over racisme achter zich te laten besloot Goody vorig jaar zomer om mee te doen aan Big Boss, de Indiase variant van Big Brother. Na twee dagen kreeg ze daar echter te horen dat ze baarmoederhalskanker had. Ze vloog direct terug naar huis.

Ondanks de succesvolle verwijdering van haar baarmoeder en een chemokuur die in eerste instantie leek aan te slaan, bleek begin februari dat de kanker was uitgezaaid. Enkele dagen later vroeg haar vriend Jack Tweed de realityster ten huwelijk. Op 22 februari gaven ze elkaar het jawoord.

De trouwceremonie werd vastgelegd door de camera's van Living TV, een Britse zender die al bezig was met een realityshow over Goody voordat kanker bij haar werd geconstateerd, en toestemming van haar kreeg om haar laatste maanden te volgen. De exclusieve rechten op de foto's van het huwelijk werden voor bijna 850 duizend euro aan het Britse tijdschrift OK! verkocht.

De kritiek op alle media-aandacht voor haar doodstrijd wuifde Goody weg met het argument dat ze op die manier probeerde zo veel mogelijk geld te verdienen voor haar zoontjes. Ze kreeg Bobby, nu 5, en Freddy, nu 4, met presentator Jeff Brazier. Twee weken geleden liet ze zich nog dopen met de jongetjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen