Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Turner bezorgt Nederlands publiek hartkloppingen

Shownieuws

Tina Turner was zaterdagavond diep onder de indruk van het bomvolle Gelredome in Arnhem. De zangeres had camera's laten aanrukken om de show te registreren.

Tina Turner was zaterdagavond diep onder de indruk van het bomvolle Gelredome in Arnhem. De 69-jarige zangeres had camera's laten aanrukken om de show te registreren omdat ze nog wist 'hoe geweldig dit publiek was' en het voor altijd in haar geheugen 'wilde bewaren'.

De Queen of rock, soul en pop kon bijna niet in woorden uitdrukken welke indruk de massa op haar achterliet en hield het vaak bij een simpel 'wow'. De zangeres spoorde het stadion regelmatig aan keihard mee te zingen bij klassiekers als 'What's love got to do with it'.

Tina mag dan de 70 naderen, de rockdiva dendert nog steeds op naaldhakken en in glitterende mini-jurkjes over het podium, begeleid door haar sexy danseressen in nog pikantere pakjes. Het podiumbeest moest ruim een week geleden nog twee shows in Engeland afzeggen, maar het Nederlandse publiek werd luidkeels getrakteerd op alle klassiekers, van opener 'Steamy windows' tot hits als 'Golden eye' en 'Proud Mary'.

Turner laste een pauze in van ruim een halfuur, terwijl over het scherm beelden voorbijkwamen van haar indrukwekkende 50-jarige carrière. Na de onderbreking zong ze vier nummers met haar band in een semi-akoestische setting, zoals 'Help' van The Beatles.

Tijdens 'Nutbush City limits' zocht Tina haar fans op door ze toe te zingen vanaf een gigantische hijskraan die boven het publiek hing. Ze bezorgde het publiek spannende momenten door op hoge hakken de hijskraan te bewandelen als een catwalk. Het publiek stond met de handen in de lucht klaar om haar op te vangen. 'Be tender with me baby' zong de zangeres voor ze na een show van tweeënhalf uur het podium verliet.

Zondag staat opnieuw een vol Gelredome op Tina te wachten. Ook deze show wordt gefilmd voor de liveregistratie van haar 'Tina!: 50th Anniversary' tour. De Amerikaanse zangeres is op 2 mei terug in het Gelderse stadion voor haar laatste optreden in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen