Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Harrison krijgt eigen Walk of Fame-ster

Shownieuws

George Harrison krijgt zijn eigen ster in de Hollywood Walk of Fame. De voormalige Beatles-gitarist krijgt de ster op 14 april, meldde de organisatie vrijdag.

(Novum/AP) - George Harrison krijgt op 14 april zijn eigen ster in de Hollywood Walk of Fame. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de weduwe van de voormalig Beatles-gitarist, Olivia Harrison, en zoon Dhani de onthulling bijwonen.

Harrison, die in 2001 overleed aan kanker, heeft als lid van de Beatles al een ster op het wereldberoemde trottoir. Ook de in 1980 overleden John Lennon heeft twee sterren.

Harrison stond bekend als de drijvende kracht achter de groep. Hoewel de gereserveerde Beatle als componist overschaduwd werd door de songwriters Lennon en McCartney, is hij verantwoordelijk voor nummers als 'While my guitar gently weeps', 'Something' en 'Here comes the sun'. Toen de Beatles in 1970 uit elkaar gingen, startte hij een succesvolle solocarrière. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig werkte hij onder meer samen met Bob Dylan, Tom Petty en Roy Orbison.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen