Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leeftijd 40 was keerpunt voor Paul Groot

Shownieuws

Het passeren van de 40 betekende een keerpunt in het leven van Paul Groot. De zelfverklaarde workaholic beseft tegenwoordig dat er meer is dan werken alleen.

Het passeren van de 40 betekende een keerpunt in het leven van Paul Groot. De acteur en programmamaker, zelfverklaard workaholic en ongewild vrijgezel, beseft tegenwoordig dat er meer is dan werken alleen. Dat zegt hij in het homoblad Winq. "Ik merk dat de grootste ambitie langzamerhand wegebt. Je denkt: ik kan me wel het schompes werken, maar wat levert dat mij nog extra op?"

De 41-jarige schrijver, die met Owen Schumacher het satirische tv-programma Koefnoen bedacht, verwaarloosde de afgelopen jaren zijn privéleven door zijn drukke werkzaamheden. "Ik heb geen zin meer om dag en nacht te werken", zegt Groot nu. "Daar gaat het namelijk niet om in het leven."

De acteur is al jaren vrijgezel maar wil in de toekomst graag een levenspartner, zo vertrouwde hij Winq toe. Volgens Groot s het echter niet simpel om de juiste man te vinden binnen de homoscene. "Ik ben best verlegen, dus ik moet er echt met de haren worden bijgesleept. Ik weet nooit of jongens mij proberen te versieren of mij herkennen. Het is vaak dezelfde blik."

Groot is samen met Hajo Bruins, Dick van der Toorn en Marc-Marie Huijbrechts vanaf woensdag te zien in de Nederlandse theaters met de tragikomedie 'Hotel Atlantico'. Het stuk gaat over een vriendenclubje van vier geslaagde homo's op de helft van hun leven. De voorstelling is geschreven door Frank Houtappels, die ook de tv-series Gooische Vrouwen en 't Vrije Schaep schreef. Kees Prins is verantwoordelijk voor de regie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen