Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Winslet bereidt geen Oscarspeech voor

Shownieuws

Kate Winslet heeft geen dankwoord klaar als ze zondag een Oscar wint voor haar rol in 'The reader'. "Ik ga me niet voorbereiden. Ik kijk niet zo ver vooruit."

Kate Winslet is niet van plan een dankwoord te bedenken voor het geval ze zondag een Oscar wint. "Ik ga me niet voorbereiden. Ik kijk niet zo ver vooruit. Ik ben al heel gelukkig met mijn nominatie", verklaart de actrice, die kans maakt op de prijs voor beste actrice, tegenover het Amerikaanse tijdschrift People.

De 33-jarige Britse is genomineerd voor haar rol als voormalig concentratiekampbewaakster in 'The reader'. Vorige week werd ze nog onderscheiden met een Bafta, de belangrijkste Britse filmprijs, voor deze rol. Winslet werd vijf keer eerder genomineerd voor een Oscar, onder meer voor haar rollen in 'Titanic' en 'Little children'. Ze nam het gouden beeldje echter nooit mee naar huis.

Winslet kijkt erg uit naar de Oscaruitreiking, die zondag zoals elk jaar plaatsheeft in het Kodak Theater in Los Angeles. "Ik vind het heerlijk om te bedenken wat je aandoet. Je wordt weer helemaal een meisje. In Engeland hebben we geen eindexamenbal met mooie jurken en alles. Ik herinner me alleen een tragische schooldisco waar de lichten het halverwege de avond begaven en de muziek vreselijk was."

Toch ziet de actrice ook wel op tegen het moment dat ze dit weekeinde in haar mooie jurk over de rode loper moet. "Je kunt eigenlijk pas rustig ademhalen als je de rode loper hebt doorstaan", zegt ze. "Er gaan allemaal gedachten door je heen van: wat als ik struikel, of iets stoms zeg, of ze de puist op mijn kin zien? Het fijnste moment is als je door de deuren bent, er geen camera's meer zijn en je op zoek kunt naar de wc."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen