Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jacksons spullen toch geveild

Shownieuws

De veiling van meer dan tweeduizend persoonlijke eigendommen van Michael Jackson gaat gewoon door. Dat besloot een rechter in Los Angels vrijdag.

(Novum/AP) - De veiling van meer dan tweeduizend persoonlijke eigendommen van Michael Jackson gaat gewoon door. Dat besloot een rechter in Los Angeles vrijdag, na een door het productiebedrijf van de zanger aangespannen rechtszaak.

MJJ Productions, zoals de productiemaatschappij heet, klaagde het veilinghuis Julien's Auction House aan, omdat de zanger niet zou hebben geweten welke items precies zouden worden weggehamerd. Bovendien is het contract volgens Jacksons advocaat niet rechtsgeldig in Californië, omdat een vertegenwoordiger van de superster de overeenkomst tekende.

De advocaat van het veilinghuis meent echter dat het contract 'glashelder' is. En stelt daarom dat de vijfdaagse veiling, die op 22 april moet starten, gewoon moet doorgaan.

Het in Hollywood gevestigde Julien's Auction House kondigde de veiling van Jacksons spullen in december aan. In totaal telde het bedrijf meer dan 2 miljoen dollar neer voor de uit Jacksons landgoed Neverland afkomstige spullen. Onder de persoonlijke eigendommen van de King of Pop bevinden zich onder meer een MTV video music award en een met kristallen versierde handschoen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen