Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Kooten tijdelijk als farao in 'Joseph'-musical

Shownieuws

René van Kooten speelt de komende maanden de rol van farao in de musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'. Hij vervangt Paul Walthaus.

René van Kooten gaat de komende vijf maanden de rol van farao vertolken in de musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'. Dat meldt Joop van den Ende Theaterproducties zaterdag.

Van Kooten valt in voor Paul Walthaus, die zich stort op een soloproject. Zijn invalbeurt betekent een hereniging met oud-collega uit 'Les misérables' Freek Bartels, die de hoofdrol van Jozef vertolkt.

'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' vertelt het Bijbelverhaal van Jozef, die als slaaf wordt verkocht maar uitgroeit tot onderkoning van het oude Egypte. De musical, waarvoor inmiddels al meer dan 250 duizend kaarten zijn verkocht, is nog tot en met 1 november te zien in de Nederlandse theaters. Op 23 september neemt Walthaus het stokje weer over van Van Kooten, tijdens de laatste voorstellingen in het Beatrix Theater in Utrecht.

Van Kooten staat vanaf diezelfde maand ook op de planken met de Nederlandse bewerking van de Broadwaymusical 'Urinetown'. Eerder speelde de winnaar van de John Kraaijkamp Musical Award al in producties als 'Miss Saigon', 'Aïda' en 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen