Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van den Bergh schrijft boek over 'rattengate'

Shownieuws

Martijn van den Bergh werkt aan een boek over 'rattengate'. Het boek bevat naast zijn verhaal ook de uitspraken van de rechter en verweerschriften.

Martijn van den Bergh werkt aan een boek over de zogenoemde 'rattengate'. In het boek schrijft hij zijn versie van het verhaal en publiceert hij alle uitspraken van de rechter en verweerschriften uit de rechtszaken die gelopen hebben rondom deze zaak. De voormalige LiveShop-presentator is in onderhandeling met diverse uitgeverijen. Eind mei, precies twee jaar na de start van 'rattengate', wil hij het boek uitbrengen.

Weekblad Privé publiceerde twee jaar geleden foto's van het vervuilde huis van Belinda Meuldijk, de ex-vrouw van Rob de Nijs. Van den Bergh raakte betrokken bij de zaak, toen bleek dat hij de waarschijnlijk door De Nijs of diens vriendin Henriëtte Koetschruiter gemaakte foto's had doorgespeeld aan het roddelblad. De presentator zou de kiekjes hebben gekregen van Astrid Collé, een vriendin van Koetschruiter, die Van den Bergh naar diens zeggen vroeg de foto's aan Privé door te spelen.

Van den Bergh verloor drie weken geleden de laatste rechtszaak in de 'rattengate'. "Deze laatste zaak heb ik verloren van onder anderen Astrid Collé, doordat de rechter haar geloofde in plaats van mij", vertelt hij. "Terwijl juist zij de afgelopen dagen in diverse media wordt afgeschilderd als pathologische leugenaar door de familie en vrienden van de overleden Martin Brozius."

De 35-jarige presentator ziet het boek ook als een 'soort van therapie'. "Ik wil het van mij afschrijven en van mijn harde schijf afhebben", legt hij uit. "Ik ben er al twee jaar mee bezig en ik wil het voor mijzelf afsluiten. Maar ik wil ook laten zien wat de gevolgen zijn en wat het met je doet als mens. Ik ben veel vrienden kwijtgeraakt, maar heb er ook veel vrienden weer bijgekregen."

De auteur laat zich tijdens het schrijven bijstaan door diverse advocaten, om te voorkomen dat hij straks wordt aangeklaagd wegens smaad en laster. Hij wil vooral de lezer laten zien dat niet alles is wat het lijkt in de media. "Door mijn verhaal en alle documenten te publiceren kan de lezer zelf beoordelen wie nu gelijk heeft in deze zaak."

Van den Bergh, die momenteel werkt aan een nieuw tv-programma, heeft het idee voor zijn boek eerst besproken met Meuldijk. Tijdens de hele affaire is hij goed bevriend geraakt met de ex van Rob de Nijs. "Zij staat volledig achter het boek", roept hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen