Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oorlogsfilm Tarantino te zien in Cannes

Shownieuws

Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' beleeft zijn première in mei op het festival van Cannes. 'Inglourious basterds' is een remake van een film uit 1978.

Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' beleeft zijn première in mei op het filmfestival van Cannes. Dat zeiden ingewijden tegen het Amerikaanse filmvakblad Variety.

'Inglourious basterds' is een remake van een film van de Italiaanse regisseur Enzo Castellari uit 1978. Hij speelt in het door de nazi's bezette Frankrijk en vertelt het verhaal van enkele Joods-Amerikaanse soldaten op missie om een groep nazi's te liquideren. Brad Pitt heeft een rol in de film, die in augustus in de bioscopen moet draaien.

Volgens de bronnen van Variety doet de film mee voor de prijzen in Cannes. Het is niet de eerste keer dat Tarantino met een van zijn films deelneemt aan de competitie. In 1994 kreeg hij een Gouden Palm, de prijs voor de beste film, voor 'Pulp fiction'.

Het twaalfdaagse filmfestival in Cannes gaat op 13 mei van start. Op 23 april wordt het programma officieel bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen