Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wassen beelden Hollywoodsterren onder de hamer

Shownieuws

Het wassenbeeldenmuseum van Hollywood veilt beelden van James Dean en Marilyn Monroe. In totaal gaan op 1 mei zo'n tweehonderd beelden onder de hamer.

(Novum/AP) - Het wassenbeeldenmuseum van Hollywood veilt volgende maand beelden van onder anderen James Dean en Marilyn Monroe. Het gaat om de eerste veiling in de 44-jarige geschiedenis van het museum.

In totaal gaan op 1 mei zo'n tweehonderd beelden onder de hamer bij de online veiling. Behalve Dean en Monroe gaat het om bijvoorbeeld de Beatles, Charlie Chaplin, Lucille Ball, Stevie Wonder en Will Smith. Geïnteresseerden kunnen ook beelden van sporthelden als Tiger Woods en Michael Jordan in huis halen, en die van historische personages als George Washington.

De veiling van het Hollywood Wax Museum wordt geregeld door een bedrijf dat handelt in historische documenten en foto's, en ook regelmatig Hollywoodkostuums en decorstukken te koop aanbiedt. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om de Hollywood Walk of Fame in goede staat te helpen houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen