Kies je favoriete radiostation

Dossiers

René van Kooten in musical 'Urinetown'

Shownieuws

René van Kooten krijgt een hoofdrol in de Nederlandse bewerking van 'Urinetown'. De musical gaat op 9 september in première in muziektheater M-Lab in Amsterdam.

René van Kooten krijgt een hoofdrol in de Nederlandse bewerking van de Broadwaymusical 'Urinetown'. Dat heeft het Amsterdamse muziektheater M-Lab, dat de voorstelling produceert, vrijdag bekendgemaakt. Ook Suzan Seegers speelt een hoofdrol in de musical, die op 9 september in première gaat.

'Urinetown' is een satire over een stad die kampt met aanhoudende droogte, reden waarom het stadsbestuur besluit om privétoiletten te verbieden en zo waterverspilling tegen te gaan. De musical stond van september 2001 tot januari 2004 op Broadway. In 2002 werd hij genomineerd voor tien Tony Awards, waarvan er uiteindelijk drie verzilverd werden, onder meer die voor beste originele muziek.

De 36-jarige Van Kooten stond het afgelopen jaar op de planken als Jean Valjean in de musical 'Les Misérables', een rol waarvoor hij een Musical Award voor beste acteur kreeg. Hij was eerder te zien in onder meer 'Aïda', 'Hair' en 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?'. De 28-jarige Suzan Seegers werd bekend door haar deelname aan het programma Op Zoek naar Evita, waar ze tweede werd. En ze speelde Cosette in 'Les Misérables'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen