Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Comeback Chi Coltrane met 8 Nederlandse concerten

Shownieuws

Chi Coltrane komt eind september naar Nederland om acht theaterconcerten te geven. Het is voor het eerst in 23 jaar dat de zangeres weer op het podium staat.

Chi Coltrane komt eind september naar Nederland om acht theaterconcerten te geven. Het is voor het eerst in 23 jaar dat de 60-jarige zangeres weer op het podium staat. In dezelfde maand verschijnt waarschijnlijk het album 'Yesterday, today & forever', een album met haar grootste hits aangevuld met een aantal nieuwe door Coltrane geschreven composities.

De Amerikaanse zangeres en pianiste, die begin jaren zeventig wereldwijd hits scoorde met liedjes als 'Go like Elijah' en 'You were my friend', leidde de laatste twee decennia een teruggetrokken bestaan in haar woonplaats Los Angeles. De kriebels om weer te gaan optreden, kwamen na de afronding van haar nieuwe album, zo vertelt Peter Boone, haar Nederlandse theaterproducent.

Coltrane doet onder meer Utrecht, Eindhoven en Enschede aan. Er zijn ook plannen voor een tournee door andere Europese landen, maar optredens daarvoor zijn nog niet bevestigd.

Coltrane, die op 12-jarige leeftijd al acht instrumenten kon bespelen, begon haar zangcarrière in 1972 met haar debuutalbum 'Chi Coltrane' en de single 'Thunder and lightning'. Van de single werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Haar laatste studioalbum 'The message' verscheen in 1986.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen