Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clown Bassie is afperser te slim af

Shownieuws

Bassie zegt een man uit Katwijk die hem wilde afpersen te slim af te zijn geweest. Een computerexpert verzamelde de gegevens van de man en gaf ze aan de politie

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, zegt een man uit Katwijk die hem in oktober wilde afpersen te slim af te zijn geweest. Een computerexpert in de familie van Bassie heeft ervoor gezorgd dat de clown in korte tijd alle gegevens van de man in zijn bezit kreeg, en hij ze meteen kon doorspelen aan de politie in Katwijk. Dankzij de gegevens en de aangifte wegens afpersing die Bassie deed kon een verdachte uit Katwijk worden opgepakt. Dat schrijft Bassie in zijn column op de website Showbiznewz.

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak momenteel in behandeling, zegt een politiewoordvoerder. De verdachte is destijds gehoord en vervolgens vrijgelaten.

In de mailtjes die Bassie ontving zou de man hebben geschreven dat zijn neefje tijdens een bezoek aan de show van de clown in elkaar geslagen was door de beveiliging. De foto's die de 43-jarige man zou hebben gemaakt van het incident dreigde hij naar de krant te sturen. De man gaf later aan de politie toe dat hij heel het verhaal had verzonnen, zegt Bassie.

De clown was na de bekentenis tegenover de politie echter nog niet verlost van zijn afperser. Die stuurde opnieuw een mail naar de clown waarin hij vroeg of Bassie met hem wilde afspreken tijdens een optreden in Katwijk om hem de hand te schudden en een en ander te bepraten. De 73-jarige kindervriend liet de man via de mail weten hier niet van gediend te zijn. "Ik heb hem verzocht alleen met de recherche in Katwijk te praten en meegedeeld om zijn verdere leven vijftig meter bij mij vandaan te blijven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen