Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elvis-Fanclub boos over Belgisch Songfestivallied

Shownieuws

Elvis-fanclub Elvismatters is boos over de Belgische Songfestival-inzending. Daarin wordt gesteld dat Elvis te dik is om te rock-'n-rollen, en dat hij dood is.

Elvismatters, de officiële Nederlands-Belgische Elvis-fanclub, onderneemt stappen tegen de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival, van zanger Patrick Ouchène. "We hebben vandaag een aangetekende brief verstuurd naar de organisatie van het Songfestival met het doel de inzending te laten diskwalificeren", zegt Michel van Erp, voorzitter van de fanclub.

Van Erp beroept zich in zijn brief op artikel 4 uit het reglement van het festival, waarin staat dat het niet is toegestaan om teksten te brengen die beledigend en kwetsend zijn. Het nummer van Ouchène, 'Copycat', gaat over een Elvis-imitator die denkt dat Elvis juist hem imiteert. Over de echte Elvis wordt onder meer gesteld dat hij te dik is om te rock-'n-rollen, en dat hij rijk, arrogant en dood is.

Van Erp is geschokt door het lied. "Onbegrijpelijk dat zulke beledigende nummers naar het Eurovisie Songfesival worden gezonden. De telefoon van het fanclubsecretariaat staat nauwelijks stil. Veel van onze leden zijn verontwaardigd over deze inzending."

Elvis-imitator René Shuman en zijn vriendin en zangpartner Angel-Eye zijn ook niet blij met het lied van Ouchène. "Het is niet alleen kwetsend voor de artiest, maar ook voor de miljoenen fans van zijn muziek", vindt de zanger. Shuman, die samen met zijn vriendin nog dagelijks op het podium staat met het repertoire van The King en anderhalf jaar geleden nog een Elvis-herdenkingsconcert gaf voor 7500 fans in Valkenburg, wordt naar eigen zeggen overspoeld met reacties van Elvis-fans die ontdaan zijn.

De 43-jarige Ouchène zelf is zich van geen kwaad bewust. Het is volgens hem absoluut niet te bedoeling om de nagedachtenis van The King te besmeuren. ''Iedereen kent Elvis, hét rock-'n-roll-icoon bij uitstek. Hij is terug, deze keer overgoten met een heerlijke saus van Belgische humor'', zei hij donderdag in een interview met Het Parool.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen