Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapshow Joaquin Phoenix escaleert

Shownieuws

Een optreden van Joaquin Phoenix is uit de hand gelopen. Hij vloog een toeschouwer aan. Onduidelijk is of het gaat om een grap, net als bij zijn rapcarrière.

(Novum/AP) - Een optreden van Joaquin Phoenix is woensdagnacht uit de hand gelopen. De kersverse hiphopartiest eindigde zijn show in een club in Miami Beach met een sprong van het podium, om een toeschouwer aan te vliegen die zijn act zou hebben onderbroken. Onduidelijk is of het gaat om een onderdeel van de grap die de rapcarrière van de voormalig Hollywoodacteur lijkt te zijn.

Tijdens de show was Phoenix, met zijn lange haar en een baard, gehuld in een donker pak. Nadat hij zijn publiek uren had laten wachten, kwam hij het podium op, begon zijn hoofd te bewegen op de tonen van de muziek en onverstaanbare teksten te rappen. Vervolgens richtte hij zijn aandacht op iemand in het publiek die hem kennelijk boos had gemaakt. Hij sprong van het podium en ging hem te lijf.

Beveiligers sleurden de 34-jarige Phoenix terug het podium op en voerden hem vervolgens af. Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk klappen zijn gevallen.

In oktober maakte Phoenix bekend zijn acteercarrière aan de wilgen te hangen, om het als muzikant te gaan proberen. Toen duidelijk werd dat hij hiphop had verkozen als muziekstijl, en dat hij bij zijn carrièreswitch wordt gevolgd voor een documentaire door zijn zwager, acteur Casey Affleck, wordt steeds sterker rekening gehouden met de optie dat hij bezig is met een grote grap of publiciteitsstunt.

De woedeuitbarsting van woensdagnacht, die door Affleck op camera werd vastgelegd, zou daarvan onderdeel geweest kunnen zijn. "Hij speelt een spel, en dat doet hij goed", concludeerde een omstander.

Vorige maand zaaide Phoenix al verwarring in een optreden van de show van David Letterman, waar hij al kauwgom kauwend wartaal uitsloeg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen