Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Tim Akkerman stapt uit Di-rect

Shownieuws

Tim Akkerman, de zanger van rockformatie Di-rect, heeft besloten de band te verlaten. Na afloop van de Tommy-theatertournee start Akkerman een solocarrière.

Tim Akkerman, de zanger en gitarist van rockformatie Di-rect, heeft besloten de band te verlaten. Dit maakte hij donderdag bekend tijdens een persconferentie in het Hard Rock Café in Amsterdam.

De band toert momenteel nog tot en met 10 april langs diverse theaters in Nederland met de voorstelling 'Di-rect doet Tommy'. Na afloop van de theatertournee stopt Akkerman met Di-rect om zich te concentreren op een solocarrière. De 28-jarige Akkerman wil zich daarnaast ook meer ontwikkelen als componist en tekstschrijver.

Akkerman vertelde ook steeds meer moeite te hebben met de muziek van de rockformatie. "We zijn ooit begonnen als jonge band en zijn hier erg succesvol mee geworden, maar in de loop van de jaren zijn we zelf volwassen geworden en is ook onze muzikale smaak veranderd", legt hij uit. "En helaas ben ik nu op het punt gekomen dat deze smaak in mijn geval te ver af staat van Di-rect."

De overige bandleden Jamie Westland, Frans 'Spike' van Zoest en Bas van Wageningen lieten weten 'zeer verrast' te zijn door de beslissing van hun bandmaatje, maar respecteren diens keuze en eerlijkheid. "We waren al volop bezig met de voorbereidingen voor het vijfde album en we hebben net een deal voor Spanje en Portugal getekend, dus het kwam nogal koud op ons dak", legt Spike uit. "Maar het is een weldoordachte keuze van Tim, die niet zo maar over één nacht ijs is gegaan, dus we hebben hier zeker respect voor. We zullen onze Tommy-theatertoer uiteraard gewoon afmaken, maar we zullen toch ook heel hard moeten gaan nadenken over de toekomst."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen