Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan schildert voor dierenomroep

Shownieuws

Georgina Verbaan en Marijke Helwegen schilderen maandag hun favoriete dier op een doek op de Dam in Amsterdam. Het doel is leden te werven voor de omroep Piep.

Georgina Verbaan, Marijke Helwegen en Tony Neef schilderen maandag hun favoriete dier op een doek op de Dam in Amsterdam. Het doel van de actie is om aandacht te vestigen op en leden te werven voor de nieuwe groene omroep Piep. Ook Babette van Veen, Patrick en Rossana Kluivert en Antje Monteiro hebben toegezegd een bijdrage te leveren.

Op de website van de nieuwe omroep kunnen bezoekers later een bod uitbrengen op de kunstwerken. Alle inkomsten komen ten goede aan omroep Piep, die voor 1 april meer dan vijftigduizend leden moet hebben om een plekje te veroveren in het publieke omroepbestel.

Piep wil zich middels programma's voor en over dieren inzetten voor natuur en milieu. Het wil themaprogramma's brengen over de bio-industrie, nertsfokkerijen en de dierenasiels in Nederland, en een wekelijks milieujournaal over dieren en natuur.

Karen Soeters, voorzitter van omroep Piep, wil geen uitspraken doen over hoeveel leden tot dusver geworven zijn. Ze laat wel weten dat de omroep steun krijgt van verschillende dierenbeschermingsorganisaties. "We hebben een actie waarbij wij 4 van de 5,73 euro van het lidmaatschapsgeld storten op de rekening van een dierenorganisatie", legt Soeters uit. "Vele dierenorganisaties hebben zich al aangemeld en werven inmiddels zelf leden voor de omroep."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen