Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willeke van Ammelrooy gaat jong filmtalent helpen

Shownieuws

Willeke van Ammelrooy gaat in september cursussen geven aan beginnende filmacteurs. Zij wil de acteurs in een snel tempo veel ervaring geven via haar cursussen.

Willeke van Ammelrooy gaat cursussen geven aan beginnende filmacteurs. "Jonge acteurs zouden in een snel tempo veel ervaring moeten krijgen via mijn cursussen", legt Van Ammelrooy uit. "Je moet heel jong zijn om groot te kunnen worden in een carrière."

De actrice, die maandag werd onderscheiden met een ere-Rembrandt Award voor haar gehele oeuvre, stelt de Amerikaanse acteur Brad Pitt ten voorbeeld. "Hij is niet alleen mooi, maar hij is ook heel goed. Hij heeft cursussen gedaan op elke hoek van de straat in Amerika. Dat hebben wij hier niet en dat wil ik de jonge acteurs geven."

De 64-jarige actrice maakt binnenkort bekend hoe jong filmtalent zich kan opgeven voor de diverse cursussen in september. Van Ammelrooy, die de afgelopen veertig jaar in meer dan zeventig film- en tv-producties speelde, brengt later dit jaar ook haar memoires uit in boekvorm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen