Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Richardson houdt wake in New York

Shownieuws

De familie van Natasha Richardson heeft een wake gehouden voor de overleden actrice. Onder de aanwezigen waren haar man, acteur Liam Neeson, en hun zonen.

(Novum/AP) - De familie van Natasha Richardson is vrijdag samengekomen in New York, om een wake te houden voor de overleden actrice. Onder de aanwezigen waren Richardsons man, acteur Liam Neeson, hun zonen Daniel (12) en Micheal (13) en haar moeder Vanessa Redgrave.

Ook regisseur Mike Nichols, presentatrice Diane Swayer en acteurs Matthew Modine en Uma Thurman woonden de wake bij. Volgens Mathilde Krim, de oprichtster van de American Foundation of Aids Research waar Richardson zich voor inzette, zag de opgebaarde actrice er 'prachtig' uit.

"Natasha was een heel goede vriendin van onze familie. Het zijn dus droevige dagen voor ons, en dat blijft nog wel even zo", treurt acteur Matthew Broderick. "Ik had zaterdagavond nog met haar gedineerd", zegt acteur Jonathan Cake. "De dag daarna vertrok ze om te skiën."

De 45-jarige Britse actrice overleed woensdag in een ziekenhuis in New York, na een skiongeluk in de wintersportplaats Mont Tremlbant in Quebec in Canada. Lijkschouwing toonde aan dat een bloeding tussen schedel en hersenvlies de doodsoorzaak was.

Volgens doktoren had Richardson nog in leven kunnen zijn, als ze direct na de val was behandeld. Door een gebrek aan helikopters duurde het echter vier uur voor ze in het ziekenhuis aankwam, legde een dokter van een traumacentrum in Montreal vrijdag uit.

Richardson speelde in films als 'The parent trap' en 'The handmaid's tale'. In 1998 won ze een Tony Award voor haar optreden in de musical 'Cabaret'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen