Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter R. de Vries zet zich in voor weeshuis Ghana

Shownieuws

Peter R. de Vries wordt ambassadeur van de stichting Meet Kate, die probeert om met Nederlandse donateurs een weeshuis te bouwen voor kinderen in Ghana.

Peter R. de Vries wordt ambassadeur van de liefdadigheidsstichting Meet Kate. Met behulp van Nederlandse donateurs probeert deze stichting een weeshuis te bouwen voor kinderen in Ghana. Peter zet zich in om de stichting meer naamsbekendheid te geven en om fondsen te werven waardoor de bouw en exploitatie van het tehuis lange tijd gegarandeerd is.

Het initiatief van de stichting komt van Kelly, de 22-jarige dochter van de misdaadverslaggever. Kelly is het initiatief twee jaar geleden, samen met haar eveneens 22-jarige vriendin Muriel Koch, gestart. Voor de bouw van het tehuis is nog ongeveer 75 duizend euro nodig. Het moet permanent onderdak bieden aan zo'n vijftig kinderen. Het tehuis moet volgend jaar september klaar zijn. Peter is trots op het initiatief van zijn dochter en haar vriendin. "Het is toch wel heel bijzonder voor twee meiden, die het ook nog druk hebben met hun studie", zegt De Vries. "Mensen hebben het wel eens over 'de jeugd van tegenwoordig', maar als ik zie hoeveel tijd en moeite zij besteden voor hulpbehoevende medemensen in een ander land, is daar weinig mis mee. Daarom ben ik ook heel graag ambassadeur voor Meet Kate, omdat het echt een heel goed doel is, dat letterlijk vanaf de grond is opgebouwd door jonge mensen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen