Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kraak&Smaak sluit Utrechtse Museumnacht af

Shownieuws

Kraak&Smaak sluit in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei de Utrechtse Museumnacht af. Eerder op de avond geeft acteur Egbert Jan Weeber een dj-set.

Het Leidse producerstrio Kraak&Smaak sluit in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei de Utrechtse Museumnacht af. Eerder op de avond geeft acteur Egbert Jan Weeber een dj-set. Hoogleraar Maarten van Rossem geeft een lezing over de Utrechtse schilder Jan van Scorel en de culturele geschiedenis van Utrecht.

De museumnacht, waaraan acht musea in de Utrechtse binnenstad hun medewerking verlenen, wordt geopend door de 24-jarige trashrock-zangeres Elle Bandita en haar band.

In alle musea kan men bijzondere museumcollecties bezichtigen, maar er zijn ook speciale aanpassingen gedaan aan ieder museum. Zo is het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement omgetoverd tot een nachtclub -waar wel de traditionele orgelmuziek te beluisteren is, met als gastheer een echte gigolo. En het christelijke bolwerk Museum Catharijneconvent wordt omgedoopt tot studio Bollywood.

De kaartverkoop voor de Utrechtse Museumnacht start vanaf 1 april via de website van het Festival aan de Werf en het Utrechts Uitburo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen