Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eyeworks produceert reallifesoap MC Hammer

Shownieuws

De reallifesoap van de Amerikaanse rapper MC Hammer wordt geproduceerd door Eyeworks. De elfdelige serie is dit najaar te zien op de Amerikaanse televisie.

De reallifesoap van de Amerikaanse rapper MC Hammer wordt geproduceerd door Eyeworks. Dat heeft het productiebedrijf van Reinout Oerlemans donderdag bekendgemaakt.

Eerder dit jaar werd bekend dat Hammer en zijn gezin een eigen realityshow op de Amerikaanse televisie krijgen, Hammertime. Daarin is hij te zien als zakenman, computernerd en trotse vader, zo werd aangekondigd. De elfdelige serie is dit najaar te zien op de Amerikaanse televisie.

MC Hammer scoorde begin jaren negentig hits met nummers als 'U can't touch this' en 'Too legit to quit'. De inmiddels 46-jarige Hammer, wiens echte naam Stanley Kirk Burrrell is, verkocht wereldwijd meer dan vijftig miljoen albums en ontving drie Grammy Awards.

Eyeworks behaalde eerder successen in het genre reallifesoap, met series rond Frans Bauer, Gerard Joling en de familie Pfaff. Oerlemans is erg enthousiast over het nieuwe project van zijn bedrijf. "Ik vind het fantastisch dat dit gelukt is. MC Hammer is een fenomeen", zegt hij. "MC staat tegenwoordig voor 'Man of Christ'. Maar hij is nog steeds zeer actief in de muziekindustrie en de kleine Hammertjes staan te trappelen om in papa's voetsporen te treden."

Oerlemans sluit niet uit dat ook andere landen interesse krijgen in de serie. "Ik ben ervan overtuigd dat deze productie wereldwijd de aandacht zal gaan krijgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen