Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Floortje en Froukje weg bij Llink

Shownieuws

Presentatrices Floortje Dessing en Froukje Jansen moeten het veld ruimen bij Llink. De noodlijdende omroep meldt dat in goed overleg daartoe besloten is.

Presentatrices Floortje Dessing en Froukje Jansen moeten het veld ruimen bij Llink. De noodlijdende omroep meldt donderdag dat daartoe in goed overleg is besloten. Vanwege bezuinigingen valt het doek voor het programma 3 op Reis, dat onder andere door de twee afzwaaiende boegbeelden gepresenteerd werd.

In een persverklaring van Llink laat Dessing optekenen dat zij het vanwege de forse bezuinigingen niet meer dan logisch vindt dat ze de groene omroep moet verlaten. Jansen spreekt van een betreurenswaardig besluit.

Dessing werkte sinds 2007 bij omroep Llink. Naar verluid ging ze onlangs al akkoord met een forse salarisverlaging. Diverse media hadden gewag gemaakt van het feit dat zij een jaarinkomen opstreek dat boven de Balkenende-norm lag. Jansen was sinds 2006 in dienst van de duurzame omroep die eind vorige maand uitstel van betaling kreeg.

De omroep moet op 1 april 150 duizend leden hebben om in het publieke bestel te blijven. Llink komt naar eigen zeggen nog 6680 leden tekort.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen