Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pierre Bokma en Cees Geel spelen Hitler op toneel

Shownieuws

Pierre Bokma, Cees Geel, Frank Lammers en Peer Mascini werken mee aan de theatervoorstelling 'Ik hield van Hitler'. Ze spelen de dictator om de beurt.

Pierre Bokma, Cees Geel, Frank Lammers, Peer Mascini en Han Römer spelen om de beurt Adolf Hitler in de theatervoorstelling 'Ik hield van Hitler'. Kiek Houthuijsen en Ton Vorstenbosch schreven het toneelstuk, dat april volgend jaar te zien. Het schrijversduo heeft zelf ook een rol in de 'reading', waarin lezen wordt gecombineerd met spelen.

In 'Ik hield van Hitler' draait het om de relatie tussen Winifred Wagner en Adolf Hitler. Het is een tragikomisch stuk waarin we twee kanten van Hitler zien: zijn gedaante als dictator, maar ook door de ogen van Winifred als een romantische en charmante Oostenrijker, een man met een missie, meldt producent de Toneelfabriek.

Het toneelstuk is het tweede deel van de 'Trilogie van de Waan'. Het drieluik gaat over drie vrouwen en hun verdwaasde geloof in het nazisme. Met de drie stukken willen de schrijvers op een toegankelijke wijze het gevaar laten zien van antisemitisme, racisme en discriminatie. Het eerste deel van de trilogie, 'Ik ben Nietzsche!', met onder andere Waldemar Torenstra die in de huid kruipt van de negentiende-eeuwse filosoof, is vanaf 1 april dit jaar te zien in de Nederlandse theaters. Het derde deel, met als werktitel 'Een goede führer mag wat kosten' gaat over een niet nader toegelichte andere prominente nazi vrouw en staat gepland voor 2011.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen