Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinses Laurentien schrijft kinderboek

Shownieuws

Prinses Laurentien en illustrator en kinderboekenschrijver Sieb Posthuma werken samen aan een kinderboekenproject; onder de naam 'Mr Finney'.

Prinses Laurentien en illustrator en kinderboekenschrijver Sieb Posthuma werken samen aan een kinderboekenproject, onder de naam 'Mr Finney'. De reeks is een idee van Prinses Laurentien. Dat heeft uitgeverij Querido bekendgemaakt.

Laurentien en Posthuma schrijven de verhalen samen, en ze worden voorzien van illustraties van Posthuma. Het eerste boek, bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, moet in oktober in de winkels liggen.

Mr Finney wordt door de makers omschreven als een vertederend vis-mens, die samen met andere wezens spannende en onverwachte avonturen beleeft. In de boeken moet op een niet-moraliserende manier aan de orde komen hoe mensen met de aarde omgaan.

Prinses Laurentien richtte vijf jaar geleden de Stichting Lezen en Schrijven op, die zich inzet om ongeletterdheid terug te dringen. Prinses Laurentien is getrouwd met Prins Constantijn en heeft met hem drie kinderen: Eloise (6), Claus-Casimir (4) en Leonore (2).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen