Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veiling Versace brengt veel geld op

Shownieuws

De veiling van meubels en kunstvoorwerpen uit Gianni Versace's villa aan het Comomeer is een groot succes geworden. Dat meldt het veilinghuis Sotheby's.

De veiling van meubels en kunstvoorwerpen uit de aan het Italiaanse Comomeer gelegen villa van de overleden modeontwerper Gianni Versace is een groot succes geworden. De opbrengst was bijna vier keer zo hoog als waar de veilingmeesters vooraf rekening mee hielden. Dat meldt het veilinghuis Sotheby's donderdag.

De veiling, die woensdag plaatsvond bij Sotheby's Londen, bracht bijna acht miljoen euro op. Er werd gerekend op een opbrengst van omgerekend 2,1 miljoen euro. Meer dan vijfhonderd mensen brachten een bod uit op een van de stukken.

Het hoogste bedrag van de veiling werd geboden voor een paar Italiaanse kersenhouten boekenkasten, die oorspronkelijk gemaakt werden voor de Franse prinses Pauline Borghese. Ze werden verkocht voor ruim vijftig- en zestigduizend euro, meer dan viermaal de richtprijzen. Een paar levensgrote afgietsels gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer Antonio Canova, ging meer dan tien keer over de kop. Ze werden weggehamerd voor meer dan 45 duizend euro.

Versace werd in 1997 voor zijn huis in Miami doodgeschoten. De modekoning overleed op 50-jarige leeftijd. Zijn mode-imperium werd overgenomen door zijn zus Donatella.

Vorige maand bracht de kunstcollectie van Yves Saint Laurent in totaal ruim 373 miljoen euro op. Tijdens de drie dagen durende veiling in Parijs gingen 733 kunstobject van de overleden Franse modeontwerper onder de hamer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen