Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West aangeklaagd voor slopen camera

Shownieuws

Kanye West is aangeklaagd voor onder meer diefstal en vernieling. Dit nadat hij in september werd opgepakt omdat hij de camera van een paparazzo vernielde.

(Novum/AP) - Kanye West is aangeklaagd voor onder meer diefstal en vernieling, nadat hij in september werd opgepakt omdat hij op het vliegveld van Los Angeles de camera van een paparazzo vernielde. Dat incident werd vastgelegd op een filmpje van entertainmentwebsite TMZ. Als hij wordt veroordeeld, kan de rapper tweeënhalf jaar cel krijgen.

Op het filmpje was te zien hoe West de flitslamp van het fototoestel vernielt. Zijn eveneens door justitie in Los Angeles aangeklaagde manager, Dan Crawley, vernielde de camera zelf. Crawley richtte zijn woede vervolgens op de filmende cameraman van TMZ.

Na een opstootje met een paparazzo in het Britse Newcastle in november vroeg West zich op zijn website af wanneer sterren meer wettelijke bescherming krijgen tegen opdringerige persfotografen. "Momenteel bevinden paparazzi zich boven de wet, terwijl degenen die gefotografeerd worden rechteloos zijn." Voor het incident in Newcastle werd de meervoudig Grammy-winnaar niet vervolgd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen