Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Natasha Richardson (45) overleden

Shownieuws

De Britse actrice Natasha Richardson is woensdag in een ziekenhuis in New York overleden. Ze liep maandag hersenletsel op bij een skiongeluk in Canada.

(Novum/AP) - De Britse actrice Natasha Richardson is woensdag in een ziekenhuis in New York overleden. Dat is bekendgemaakt in een verklaring namens haar familie. Richardson liep maandag hersenletsel op bij een skiongeluk in Canada. Ze is 45 jaar geworden. De actrice laat twee zoons van 12 en 13 jaar achter, en haar man, acteur Liam Neeson.

In de verklaring namens de familie wordt dank uitgesproken voor alle steun, liefde en gebeden en om privacy gevraagd in deze moeilijke tijden.

Richardson kwam maandag ten val tijdens een skiles op een piste voor beginners bij het skioord Mont Tremblant in Quebec. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand, maar nadat ze een uur later over hoofdpijn klaagde, werd ze naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Over wat er precies is gebeurd na haar val bestaat onduidelijkheid. Een eerste team ambulancebroeders zou na aankomst bij haar hotel weer weggestuurd zijn, omdat het goed met Richardson leek te gaan.

Haar familieleden verzamelden zich dinsdag en woensdag bij het ziekenhuis in New York waar ze naartoe was gevlogen vanuit het hospitaal in Montreal. Onder hen Richardsons moeder, Oscarwinnares Vanessa Redgrave. Richardson komt uit een bekende Britse acteursfamilie. Haar vader is de overleden regisseur Tony Richardson; haar grootouders aan moederszijde zijn Michael Redgrave en Rachel Kempson. Ook haar zus, Joely Richardson, koos actrice als beroep.

Richardson speelde zowel in films als in toneelstukken. Ze won een Tony Award voor haar rol als Sally Bowles in de Broadway-voorstelling 'Cabaret' uit 1998. Ze leerde Liam Neeson in 1993 kennen toen ze beiden in het stuk 'Anna Christie' speelden, eveneens op Broadway. In 1994 trouwden ze. Met Neeson speelde ze later ook in de film 'Nell'. Andere memorabele rollen speelde ze in de films 'Patty Hearst' en 'The handmaids's tale'.

Richardson en Neeson, van Noord-Ierse komaf, leefden met hun twee zoons in de staat New York. Het huwelijk met Neeson was voor Richardson het tweede. Eerder was ze getrouwd met theater- en filmproducent Robert Fox.

Nadat Neeson in 2000 gewond was geraakt bij een motorongeluk, zei Richardson in een interview het leven pas echt te zijn gaan waarderen. "Elke ochtend als ik wakker word, voel ik me gelukkig. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de angst dat het allemaal zo afgelopen kan zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen