Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink geeft voor Australische bosbranden

Shownieuws

Pink heeft bijna 200.000 euro gedoneerd voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. "Ik ben echt geraakt door de beelden van de tragische bosbranden."

Pink heeft bijna tweehonderdduizend euro gedoneerd voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Dat meldt de zangeres op haar website. "Ik ben echt geraakt door de beelden van de tragische bosbranden in Victoria", schrijft ze.

Door de branden in de staat Victoria zijn achttienhonderd woningen verwoest en 7500 mensen ontheemd geraakt. Het dodental is inmiddels de tweehonderd gepasseerd en zal naar verwachting nog stijgen.

Pink schrijft mee te leven 'met iedereen die heeft geleden onder deze omstandigheden'. "Vanaf zo'n grote afstand is het moeilijk om iets te doen, maar ik wil hiermee een tastbare blijk van medeleven geven." De Amerikaanse zangeres zegt te hopen dat met haar geld levens en gemeenschappen in de getroffen gebieden weer opgebouwd kunnen worden.

Vorige week schoten sterren als Orlando Bloom, Ellen DeGeneres, Hugh Jackman en Russell Crowe de slachtoffers van de branden al te hulp door mee te werken aan een inzamelingsactie op de Australische televisie. Nicole Kidman en haar man Keith Urban maakten tijdens die benefietuitzending bekend ruim 250 duizend euro te doneren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen