Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Slumdog millionaire' doorstaat filmkeuring China

Shownieuws

'Slumdog millionaire' verschijnt in China. De bioscoophit is een van de twintig buitenlandse films die het Aziatische land dit jaar gaat binnenhalen.

'Slumdog millionaire' zal ook in de Chinese bioscopen worden gedraaid. De achtvoudig Oscarwinnaar is een van de twintig buitenlandse films die het Aziatische land dit jaar gaat binnenhalen.

Maar weinig Hollywood-kaskrakers vinden hun weg naar China, omdat de regering jaarlijks een limiet stelt aan het aantal buitenlandse films. Ook hanteert het regime strenge toelatingseisen. Taboe zijn films die de bevolking of het land in een kwaad daglicht stellen. Ook films met geweld- en seksscènes of gevoelige thema's als Tibet worden geweerd.

'Slumdog millionaire' is volgens een woordvoerder van de distributeur in China zonder al te veel problemen door de keuring gekomen.

Regisseur Danny Boyle woont volgende week in Beijing de première bij van de Britse film. Vervolgens zal 'Slumdog millionaire' in minimaal tweeduizend bioscopen worden getoond.

'Slumdog millionaire' vertelt het verhaal van een 18-jarige wees uit de sloppenwijken van Mumbai die winnaar wordt van de Indiase versie van het televisieprogramma 'Who wants to be a millionaire'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen