Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DJ AM wil twintig miljoen na vliegtuigongeluk

Shownieuws

DJ AM eist 20 miljoen dollar voor de schade die hij vorig jaar opliep bij een vliegtuigcrash. Fabrikant Learjet is een van de aangeklaagde partijen.

(Novum/AP) - DJ AM eist een bedrag van twintig miljoen dollar (ruim veertien miljoen euro) voor de schade die hij opliep bij de vliegtuigcrash die hij vorig jaar meemaakte. Bij de crash van het vliegtuigje in South Carolina kwamen in september vier mensen om het leven.

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de dj, wiens echte naam Adam Goldstein is, verschillende bedrijven aanklaagde, maar de hoogte van de vergoeding waar hij op inzet was nog niet bekend.

Goldstein klaagt naast vliegtuigfabrikant Learjet nog enkele andere bedrijven aan. De helft van de twintig miljoen dollar betreft een compensatie voor medische kosten, misgelopen inkomsten en andere economische schade. De andere helft wil Goldstein voor psychische schade.

Na het vliegtuigongeluk bracht Goldstein ruim een week door in een brandwondencentrum. Ook reisgenoot en Blink 182-drummer Travis Barker werd daar behandeld. Zij waren de enige overlevenden van de crash.

Ook Barker en de nabestaanden van de doden zijn een proces voor schadevergoeding begonnen. Volgens alle betrokkenen was het vliegtuigje in slechte staat en waren de twee piloten, die onder de vier doden zijn, niet goed geschoold. Verschillende aangeklaagde partijen willen uitstel van de rechtszaak tot een onderzoek naar het ongeluk is afgerond. Als het uiteindelijk tot een zaak komt, moet een jury het schadebedrag vaststellen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen