Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robby Valentine werkt aan comeback

Shownieuws

Zanger Robby Valentine brengt op 21 mei, achttien jaar na zijn laatste Nederlandse tophit 'Over and over again', weer een album uit. Titel is 'Androgenius'.

Zanger Robby Valentine is terug: hij brengt achttien jaar na zijn laatste Nederlandse hit 'Over and over again' een nieuw album uit. Op 21 mei verschijnt de dubbel-cd 'Androgenius', die alleen verkrijgbaar is via internet.

Het album is een compilatie van de laatste vijf cd's, die eerder alleen in Japan verschenen. De inmiddels 40-jarige rockzanger heeft de cd's verdeeld in een 'Future'- en een 'Past'-gedeelte. Nieuwe liedjes worden afgewisseld met nieuw opgenomen versies van zijn oude hits en bewerkingen van klassieke pophits, waaronder 'S.O.S.' van Abba.

Op het album staat ook het nummer 'Save myself'. Vocaal wordt dit lied begeleid ex-Idols-zangeres Marlies Schuitemaker. Een semi-akoestische versie van dit nummer wordt vanaf 21 maart gratis aangeboden als download via de website van Valentine.

Valentine, die in Leusden opgroeide als Robert Kempe, brak in 1991 door met hits als 'Over and over again', 'Love takes me higher' en 'Megaman'. Voor zijn titelloze debuutalbum ontving hij in hetzelfde jaar een Zilveren Harp. Zes jaar na zijn doorbraak concentreerde Valentine zich alleen nog op Japan, waar zijn populariteit groter is dan in Nederland. Ook is hij getrouwd met een Japanse vrouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen