Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gemeente wil popmuseum in Scheveningen

Shownieuws

Het gemeentebestuur van Den Haag heeft zijn zegen gegeven aan de plannen voor een nationaal popmuseum in Scheveningen. Er moet ook een poppodium en horeca komen

Het gemeentebestuur van Den Haag heeft zijn zegen gegeven aan de plannen voor een nationaal popmuseum in Scheveningen. Dat maakt de gemeente woensdag bekend.

In het pand van het museum moeten ook een poppodium, repetitieruimten, een hotel en een horecagelegenheid komen. De initiatiefnemers, dj Erik de Zwart en schrijver Sjaak Bral, moeten nog wel bewijzen dat het project levensvatbaar is en de financiering rond krijgen. Ook de bereikbaarheid van de 'Popexperience', die gevestigd moet worden op het schiereiland tussen de Eerste en Tweede Haven in Scheveningen, moet naar behoren zijn.

Het museum moet muziekrelikwieën gaan huisvesten, zoals kleding, instrumenten en gouden platen van muzikanten. Het is volgens de Haagse wethouder Marnix Norder uitstekend op zijn plaats in de stad, waar succesvolle muzikanten als Golden Earring, Anouk, Kane en Di-rect hun roots hebben liggen. "Bovendien sluit de stoere maritieme architectuur naadloos aan bij de uitstraling van Scheveningen", vindt Norder. In het najaar geeft de gemeente uitsluitsel of de plannen definitief doorgaan.

Op de locatie waar het popmuseum moet komen, bevindt zich nu nog een werkervaringsproject voor werkloze jongeren. Voor hen wordt als de plannen doorgaan een andere locatie in de haven gezocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen