Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album Coldplay best verkocht in 2008

Shownieuws

Het album 'Viva la vida or death and all his friends' is het best verkochte album van 2008. Wereldwijd werd de plaat van Coldplay 6,8 miljoen keer verkocht.

Het album 'Viva la vida or death and all his friends' is het best verkochte album van 2008. Wereldwijd ging de plaat van Coldplay 6,8 miljoen keer over de toonbank. Dat meldt de internationale vereniging van platenmaatschappijen IFPI.

De rockers van AC/DC staan op nummer twee met hun vijftiende album 'Black ice'. Het was de eerste cd van de Australische band sinds 'Stiff upper lip', dat in 2000 uitkwam.

De top drie wordt afgesloten door de cd van 'Mamma mia! the movie'. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth en Julie Walters zongen de Abba-hits in op het soundtrackalbum.

Coldplay won onlangs nog drie Grammy awards, onder meer voor de single 'Viva la vida', die werd bekroond tot nummer van het jaar. De band is tevens vier keer genomineerd voor de Brit Awards van woensdag.

Ook in 2005 was Coldplay verantwoordelijk voor het wereldwijd best verkochte album, met 'X&Y'. In 2007 was 'High school musical 2' volgens gegevens van IFPI het best verkochte album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen