Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arrow dankt luisteraars voor steun

Shownieuws

De radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM zenden sinds woensdag niet meer uit in de ether. De vergunning is ingetrokken vanwege betalingsproblemen.

De radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM zenden sinds woensdag niet meer uit in de ether. Om middernacht zijn de vergunningen van de twee landelijke commerciële stations ingetrokken, meldt het ministerie van Economische Zaken.

De intrekking van de vergunningen is het gevolg van een betalingsachterstand van bijna negen miljoen euro aan toezichthouder Agentschap Telecom. De zenders hadden tot middernacht de tijd om het openstaande bedrag te betalen.

Op de website van de zenders wordt iedereen bedankt die Arrow de afgelopen tijd heeft gesteund. De stations kondigen aan hun luisteraars via internet op de hoogte te houden van 'nieuwe ontwikkelingen'. De zenders zijn nog wel te beluisteren via de kabel en internet.

Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (PvdA) 'betreurt' het intrekken van de Arrow-vergunningen, laat het ministerie woensdag weten. Hij wijst erop dat een oneerlijke situatie dreigde te ontstaan 'ten opzichte van radiopartijen die wel gewoon voldoen aan hun verplichtingen'.

Maandag werd duidelijk dat de zenders geen uitstel van betaling zouden krijgen van toezichthouder Agentschap Telecom. De frequentieruimte die door het wegvallen van de Arrow-zenders is vrijgekomen, wordt zo snel mogelijk opnieuw verdeeld onder commerciële radiozenders voor de periode tot 1 september 2011. Vanaf eind deze maand kunnen geïnteresseerde partijen zich melden bij het ministerie van Economische Zaken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen