Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Llink kan weer rekenen op subsidie

Shownieuws

Het ziet ernaar uit dat de programmasubsidie aan omroep Llink tijdelijk wordt hervat. Het Commissariaat voor de Media heeft de NPO daartoe geadviseerd.

Het ziet ernaar uit dat de programmasubsidie aan omroep Llink tijdelijk wordt hervat. Het Commissariaat voor de Media heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) daartoe geadviseerd, meldt de noodlijdende omroep dinsdag.

Llink kreeg twee weken geleden uitstel van betaling. Het Commissariaat voor de Media bepaalde toen dat de NPO Llink niet langer mocht financieren. Het bestuursorgaan vindt nu dat de subsidie in ieder geval tot eind april moet worden hervat en gaat ervan uit dat de NPO dat advies zal volgen. De aspirant-omroep heeft een uitzendvergunning tot september 2010.

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het opendraaien van de subsidiekraan. Zo mag het geld niet worden gebruikt voor het werven van leden. Llink trad in 2005 toe tot het publieke bestel en moet voor 1 april 150 duizend leden hebben. De omroep komt er naar eigen zeggen nog maar tienduizend tekort.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen