Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummer Bolland & Bolland bewerkt tot Frans nummer

Shownieuws

'In the army now' van Bolland & Bolland is het strijdlied van een Franse liefdadigheidsactie. 'Içi les Enfoirés' siert de campagne Les Restaurants du Coeur.

'In the army now' van het Nederlandse producersduo Bolland & Bolland is tot het strijdlied van een Franse liefdadigheidsactie gemaakt. Een bewerking van het nummer met als titel 'Içi les Enfoirés' siert de campagne Les Restaurants du Coeur, waarbij maaltijden worden verstrekt aan daklozen.

De Franse versie van het nummer is opgenomen door een keur aan Franse bekendheden, onder wie de artiesten Patrick Bruel, MC Solaar en Alizee, maar ook voetballer Franck Ribéry.

De broers Ferdi en Rob Bolland brachten 'In the army now' in 1981 uit onder hun eigen naam. Het nummer werd echter pas een hit toen de Britse band Status Quo het nummer opnieuw uitvoerde in 1986. De single stond hoog in de hitlijsten van verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Rob Bolland is er trots op dat het nummer nu weer gebruikt wordt in Frankrijk. "Het is een heel grote eer om de song in deze uitvoering te horen. Je kunt er als componist alleen maar van dromen dat na bijna dertig jaar zo'n lied weer actueel is", stelt hij in een verklaring.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen