Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Bloedbroeders' scoort op filmfestivals

Shownieuws

'Bloedbroeders' doet het goed op de internationale filmfestivals. Deze maand wordt de psychologische thriller in vier verschillende landen vertoond.

'Bloedbroeders' doet het goed op de internationale filmfestivals. Deze maand wordt de thriller op vier festivals vertoond, zo meldt producent Rinkel Film & Tv Productions.

De film draait woensdag op het Scandinavische jeugdfilmfestival Buff, dat plaatsvindt in Malmö. Dezelfde dag is de rolprent ook te zien op het Argentijnse Pantalla Pinamar Film Festival. Daarna verhuist 'Bloedbroeders' achtereenvolgens naar de filmfestivals Roma Independent en Guadalajara, die worden gehouden in Italië en Mexico.

Eerder selecteerde het Spaanse festival San Sebastian International het regiedebuut van Arno Dierickx, dat vorig jaar vijf Gouden Kalf-nominaties in de wacht sleepte maar er geen won.

'Bloedbroeders' is gebaseerd op de Baarnse moordzaak uit de jaren zestig. In de film spelen onder anderen Pierre Bokma, Betty Schuurman en Matthijs van de Sande Bakhuyzen mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen