Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael J. Fox maakt programma over optimisme

Shownieuws

Acteur Michael J. Fox, die aan Parkinson lijdt, komt met een eenmalige televisiespecial over optimisme. Het programma wordt in mei uitgezonden in Amerika.

(Novum/AP) - Wie denkt dat Michael J. Fox een negatieve kijk op het leven heeft gekregen sinds bij hem de ziekte van Parkinson werd geconstateerd, heeft het mis. De acteur stelt dat de jaren sinds de diagnose in 1991 tot de gelukkigste van zijn leven behoren. Om zijn positieve levensvisie over te brengen op anderen komt Fox nu met een eenmalige televisiespecial over optimisme.

In 'Michael J. Fox: adventures of an incredible optimist', dat in mei wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC, duikt hij onder meer in de wetenschap over optimisme en verhaalt hij over zijn eigen ervaringen. Ook bezoekt hij Bhutan, het Aziatische land dat volgens Fox ongewoon goed voor zijn inwoners zorgt, waardoor zij een positieve kijk op het leven hebben ondanks hun weinige bezittingen.

De 47-jarige Fox, bekend van tv-series als Family Ties en Spin City en de 'Back to the future'-films, stopte in 2000 met fulltime acteren toen zijn ziekte verergerde. Sindsdien speelde hij nog wel eens gastrollen in series, zoals Boston Legal en Scrubs. Ook spreekt hij regelmatig stemmen in, onder meer voor de 'Stuart Little'-films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen