Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drie Rembrandt Awards voor 'Oorlogswinter'

Shownieuws

'Oorlogswinter' is maandag onderscheiden met drie Rembrandt Awards. De Nederlandse publieksprijzen voor film werden uitgereikt in de Amsterdamse club Escape.

'Oorlogswinter' is maandagavond onderscheiden met drie Rembrandt Awards. De Nederlandse publieksprijzen voor film werden uitgereikt in de Amsterdamse club Escape. De film naar het boek van Jan Terlouw ontving de prijs voor beste Nederlandse film en hoofdrolspelers Martijn Lakemeier en Melody Klaver namen de beeldjes voor beste acteur en beste actrice mee naar huis.

Willeke van Ammelrooy ontving een ere-Rembrandt voor haar oeuvre. 'Alles is liefde' werd tot beste dvd-release van het jaar uitgeroepen en 'Miracle', de soundtrack van Ilse DeLange voor de film 'Bride flight', werd verkozen tot beste filmhitsong.

Bij de uitreiking maandag werden ook internationale prijzen vergeven. 'Mamma mia' werd uitgeroepen tot beste buitenlandse film en hoofdrolspeelster Meryl Streep uit de muzikale komedie werd onderscheiden met een Rembrandt voor beste buitenlandse actrice. De overleden acteur Heath Ledger werd geëerd met de prijs voor beste acteur voor zijn rol als The Joker in 'The Dark Knight'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen