Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Tupac ruziet over film zoon

Shownieuws

De moeder van rapper Tupac Shakur heeft het bedrijf Morgan Creek aangeklaagd. Ze ruziet met het bedrijf over de rechten van een filmbiografie over haar zoon.

De moeder van rapper Tupac heeft Morgan Creek aangeklaagd. Het productiebedrijf probeert de hand te leggen op de rechten van de filmbiografie over de hiphopster Tupac Amaru Shakur, die in 1996 werd doodgeschoten. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Hollywood Reporter maandag.

Afeni Shakur eist ruim zeven miljoen euro van het bedrijf, dat verantwoordelijk zou zijn voor de vastgelopen onderhandelingen met andere producers. Volgens haar heeft Morgan Creek met grove middelen geprobeerd de rechten van het filmproject te verkrijgen en vervolgens haar hebben gedwarsboomd bij het vinden van een andere producer.

Morgan Creek sleepte vorige maand Afeni Shakurs bedrijf Amaru Entertainment voor de rechter. Amaru Entertainment, dat de rechten over de film beheert en in 1997 werd opgericht door Tupacs moeder, zou volgens het productiebedrijf zijn teruggekomen op een eerdere overeenkomst. Amaru Entertainment stelt echter dat er nooit sprake was van een akkoord.

In januari ging in de VS al een film over het leven van Tupacs voormalige rivaal Biggie in première. 'Notorious' bracht in het openingsweekeinde meer dan veertien miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen