Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pet Shop Boys schrijven niet meer voor Kylie

Shownieuws

De Pet Shop Boys schrijven geen songs meer voor Kylie. Het duo schreef twee jaar geleden enkele liedjes, maar de heren hebben nooit een reactie van haar gehad.

De Pet Shop Boys schrijven geen liedjes meer voor Kylie Minogue. Niet alleen wacht het duo nog steeds op een reactie op de nummers voor haar laatste album 'X', de songs zouden ook niet zijn opgenomen door Kylie. "We hebben niets meer van haar gehoord", verzucht zanger Neil Tennant in een interview met de BBC. "We doen het ook nooit meer", doet toetsenist Chris Lowe er nog een schepje bovenop.

De ongebruikte songs voor het Kylie-album hebben de Pet Shop Boys nu gebruikt voor hun tiende studioalbum 'Yes'. "De songs voor Kylie hebben ons ook geïnspireerd om weer eens vrolijke, blije liedjes te schrijven, dat hadden we al jaren niet meer gedaan", zegt de 54-jarige Tennant. "Kylie heeft ook invloed gehad op de teksten. Deze waren speciaal geschreven voor een vrouw en niet zoals gebruikelijk voor mij. Daarom zing ik, in tegenstelling tot op onze vorige cd's, niet over mijzelf."

Het Britse duo scoorde de afgelopen 25 jaar wereldhits als 'West end Girls', 'Suburbia' en 'What have I done to deserve this', een duet met de inmiddels overleden zangeres Dusty Springfield. Tien jaar geleden werkten Tennant en de 49-jarige Lowe wel samen met Kylie Minogue op het nummer 'In denial'.

De nieuwe cd is een samenwerking van het duo met het Engelse productieteam Xenomania, dat eerder werkte met artiesten als Gabriella Cilmi, Girls Aloud en Alesha Dixon. Het album 'Yes' wordt volgende week in Nederland uitgebracht. De single 'Love,etc…' is vanaf deze week verkrijgbaar in de winkels en via internet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen