Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coldplay treedt op voor slachtoffers bosbranden

Shownieuws

Coldplay gaf zaterdag een concert in Sydney, voor de slachtoffers van de Australische bosbranden. Kylie Minogue en Midnight Oil deden in Melbourne hetzelfde.

(Novum/AP) - Coldplay heeft zaterdag samen met een aantal andere acts een benefietconcert gegeven in Sydney, voor de slachtoffers van de Australische bosbranden. Kylie Minogue en de onlangs weer bijeengekomen band Midnight Oil traden op in Melbourne. Gehoopt wordt dat de tienduizenden bezoekers vijf miljoen Australische dollar bijeen hebben gebracht.

Coldplay-voorman Chris Martin bedankte het publiek na afloop, door te zeggen dat hij blij was deel uit te maken van het evenement. Minogue, die optrad met Peter Allen's hit 'I still call Australia home', vond vooral de minuut stilte die in acht werd genomen belangrijk. "Die ene minuut zei misschien meer dan iemand van ons had kunnen zeggen", zei de Australische.

De eveneens Australische zangeres Olivia Newton-John, die het evenement in Sydney afsloot, voelde zich gedwongen terug te keren naar haar geboorteland. "Ik was verbijsterd door wat ik zag, vooral de beelden van de dieren. Het was schokkend."

De staat Victoria werd vorige maand geteisterd door bosbranden. Zeker 210 mensen zijn om het leven gekomen en duizenden woningen verwoest. Een gedeelte van de opbrengst van het benefietconcert is apart gezet voor slachtoffers van de recente overstroming in de staat Queensland, die honderden mensen dakloos maakten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen