Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiozenders Arrow uit de lucht

Shownieuws

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz raken per 11 maart hun vergunning kwijt. Het Agentschap Telecom heeft dat besloten vanwege betalingsproblemen.

De radio-omroepen Arrow Classic Rock en Arrow Jazz raken per 11 maart hun vergunning kwijt. Dinsdag 10 maart mogen de omroepen voor het laatst uitzenden. Het Agentschap Telecom heeft dat besloten vanwege een 'structurele betalingsachterstand'.

Het Agentschap Telecom is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en heeft als hoofdtaken het verwerven, uitgeven en beschermen van frequentieruimte. De organisatie werkt kostendekkend en brengt tarieven in rekening voor haar dienstverlening.

De eigenaren van de omroepen hebben volgens het agentschap niet voldaan aan afspraken uit betalingsregelingen. "Ook het voorgenomen besluit om de vergunning in te trekken, heeft niet geleid tot betaling van de openstaande bedragen", laat directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van het agentschap maandag weten. "Daarom ziet Agentschap Telecom zich genoodzaakt om de vergunningen in te trekken."

Het agentschap wijst erop dat vergunninghouders volgens verantwoordelijk staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (PvdA) 'gewoon' aan hun betalingsverplichtingen moeten voldoen, 'anders ontstaat oneerlijke concurrentie'.

Arrow richt zich op mannen tussen de 20 en 50 jaar en heeft naar eigen opgave drie miljoen verschillende luisteraars per maand.

Manuela Kemp is een van de bekendste presentatoren. Zij heeft op werkdagen in de middag een programma op Arrow Classic Rock.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen