Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Watchmen' boert goed in Amerikaanse bioscopen

Shownieuws

De ambitieuze stripboekverfilming 'Watchmen' heeft in de Verenigde Staten ruim 55 miljoen dollar in het laatje gebracht. De film staat bovenaan de box office.

De ambitieuze stripboekverfilming 'Watchmen' heeft in de Verenigde Staten al ruim 55 miljoen dollar in het laatje gebracht. Dat is het beste openingsresultaat van dit jaar. De film staat daarmee bovenaan de box office, maar dat mag geen verrassing heten: er werden afgelopen week geen andere nieuwe films op het Amerikaanse filmpubliek losgelaten. De afgelopen twee weken voerde 'Tyler Perry's Madea Goes to Jail' de lijst aan.

Een topman van filmmaatschappij Warner Bros is in zijn nopjes met het resultaat. Dan Fellman wijst erop dat 'Watchmen' twee uur en drie kwartier duurt. Dat betekent dat bioscopen de film maar één keer per avond kunnen vertonen. "Als je de film om 20.00 uur laat beginnen, dan is de volgende vertoning om middernacht", rekent Fellman voor. "Met in feite maar één voorstelling per avond denk ik dat de opbrengst fenomenaal is."

'Watchmen' werd geregisseerd door de maker van '300' Zack Snyder. Ook dat was een verfilming van een gewelddadig stripboek. Die film leverde in 2007 zeventig miljoen dollar op tijdens de eerste dagen na de première. Het is volgens Warner Bros niet eerlijk om de twee films met elkaar te vergelijken, onder meer vanwege de lengte. Een opvallende overeenkomst is dat in beide films de hoofdrollen vervuld worden door acteurs die nog niet aan de top van Hollywood staan.

'Watchmen' draait sinds donderdag ook in de Nederlandse bioscopen. Het bezoekersaantal wordt na de eerste week bekendgemaakt. De film krijgt uiteenlopende kritieken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen