Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henkjan Smits droomt van eigen zwembad

Shownieuws

Als Henkjan Smits multimiljonair was, zou hij een eigen zwembad laten bouwen. "Ik houd namelijk van zwemmen, maar ik heb zo'n schurfthekel aan die kleedhokjes."

Als Henkjan Smits miljoenen op de bank had staan, zou hij een eigen zwembad laten bouwen. Dat vertelt de presentator, die vanaf half maart bij SBS 6 te zien is met het programma Word ik Rijk?, aan Novum Nieuws.

"Ik houd namelijk van zwemmen, maar ik heb zo'n schurfthekel aan die kleedhokjes en van dat vochtige natte gedoe. Ik ga nooit zwemmen. Maar ik vind zwemmen heerlijk, dus ik denk dat een eigen zwembad een van de luxe dingen is die ik me zou toe-eigenen."

In Word ik Rijk? mogen 'gewone Nederlanders' antwoord geven op de vraag wat ze zouden als ze financieel onafhankelijk zouden zijn. "De een zegt dan bijvoorbeeld dat hij een huis zou kopen in het Gooi", vertelt Smits. "En dat gaan we dan doen in het programma. Aan het eind van de dag moeten deze mensen natuurlijk wel weer gewoon naar huis." Daarnaast spreekt de presentator elke week met miljonairs over de voor- en nadelen van hun rijkdom.

Smits gelooft tijdens de opnamen van het programma inzicht te hebben gekregen in de beste manier om miljonair te worden. "Kijk eerst even of je überhaupt talent hebt voor datgene waar je rijk mee wil worden", luidt zijn advies. "Talent is altijd belangrijk, maar daarnaast is het ook van belang dat je je niet uit het veld laat slaan door een tegenslag en dat je af en toe lef toont door van gebaande paden af te wijken. Gewoon je eigen weg gaan, dat is denk ik het belangrijkst."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen